Jyväskylän paras viinilista 2013 löytyy jälleen Winebistrosta!

Julkaistu 16.11.2012

Perusteellisten arviointien jälkeen toimikunta päätti valita vuoden 2013 viinilistan seuraavin perusteluin.

Vuoden 2013 viinilista on sijoitettu siistiin tukeviin kansiin. Listatalla viinit on tuotu esiin aakkosjärjestyksessä maittain. Listalla on eri viinejä yhteensä huimat 161, joka on lähes

kaksi kertaaa enemmän kuin seuraavaksi määrissä tulevalla listalla. Kuohuviinejä 21, joista samppanjoita 12, valkoviinejä 52, punaviinejä 71, roseeviiniä 2 ja 15 jälkiruokaviiniä.

Viineistä laseittain on saatavana 15 erilaista, josta lasisuhde on 12,00%. Lasisuhde ei ole korkea (johtuen laajasta listasta), vaikka määrällisesti se oli kaupungin neljänneksi korkein. Lisähuomiona se että laseittain saatavina ei ole vain edullisimmat viinit, vaan viininystävää houkuttelevia nostoja. (Laseittain saatavilla olevia viinejä pyritään vaihtamaan jopa asiakkaiden toiveiden pohjalta. Jos viini ei mene lasittain kovin hyvin, niin se voidaan nopeastikin vaihtaa toiseksi.) Vuoden 2013 viinilistalla on kaupungin toiseksi korkein viini/ruokasuhde 8,33333.

Vaikka viinilistalla ei ole mitään kuvausta viineistä, niin henkilökunnan opastus viinin valinnassa korjaa hyvin tämän ja myös eri kielillä. Henkilökunnan kertomana asia tulee luontevasti esiin, ei kuulosta mitenkään ulkoaopitun toistolta. Näin henkilökunnan kertomana myös viinin kuvaus muuttuu sujuvasti asiakkaan tietämyksen ja kysymysten ohjaamana. Samoin henkilökunnalta tulee hyvin ruoka-viini suositukset.

Ravintolassa on tilauksesta ryhmille mahdollisuus useisiin eri tyyppisiin maisteluihin henkilökunnan opastuksella.

Viinien hinnoittelu on asiakasystävällistä. Kaikkiin herkkuihin ei tarvita firman luottokorttia. Viinejä listalta löytyy 17:sta eri maasta. Viinilista on painottunut vanhan maailman viineihin

(60,87%) mutta listalta löytyy myös useita mielenkiintoisia uuden maailman viinejä. Viinilista on hyvinkin tasapainoinen eri maiden suhteen. (Esim. Espanja 25, Italia 23 ja Ranska 28.)

Näiden havaintojen ja perusteluiden johdosta viinilistatoimikunta on yksimielisesti päättänyt, että vuoden 2013 paras viinilista Jyväskylässä on ravintola Figaro Winebistrolla.