Jyväskylään valtakunnallinen tunnustus FIGARO WINEBISTRO ON VUODEN VIINIRAVINTOLA 2014.

Julkaistu 17.10.2014

Viini-lehden lukijat ovat valinneet Figaro Winebistron Vuoden viiniravintolaksi 2014.

Vuoden viiniravintola valittiin nyt neljännen kerran. Figaro Winebistro palkitaan jo toistamiseen. Edellisen kerran ravintola sai saman tunnustuksen vuonna 2012.

Vuoden viiniravintolan kriteerit olivat huolella toteutettu viinilista, ammattitaitoinen palvelu, hyvä tunnelma ja osaaminen myös keittiön puolella.

Yleisöäänestys toteutettiin Viinilehti.fi-sivustolla. Viini-lehden toimitus oli nimennyt noin 50 kandidaatin listan, ja yleisö sai äänestää myös listan ulkopuolista ehdokasta, kunhan se täytti edellä mainitut kriteerit. Äänestykseen osallistui yli 3 400 Viini-lehden lukijaa.

”Keskisuomalaisen viinibaarin suosio kertoo suomalaisen viinikulttuurin laajuudesta”, Viini-lehden päätoimittaja Mikko Numminen sanoo.

Figaro Winebistron ravintoloitsija Niko Saarukka kiittää voitosta uskollisia asiakkaitaan.

”Hyvän viiniravintolan ominaisuuksia ovat rentous, mielenkiintoinen viinivalikoima ja edullinen hinnoittelu”, Saarukka listaa.

Sesongeittain vaihtuvaa viinilistaa pyritään täydentämään asiakkaiden toivomuksilla.

”Välillä asiakkaalla on mukana kuvakin viinistä, jota on maisteltu vaikka lomamatkoilla. Viinien metsästyksessä apuna ovat hyvät kontaktit maahantuojiin”, Saarukka kertoo.

Vuoden viiniravintolat 2011-2014

2011: Viinille, Turku.

2012: Figaro Winebistro, Jyväskylä

2013: Tintå, Turku

2014: Figaro Winebistro, Jyväskylä