FIGARO TUO KOBE-LUKSUSLIHAA LAUTASILLE JA VIE KESKI-SUOMEA GOURMET-MAAILMAN KARTALLE

Julkaistu 24.4.2015

”Jos ostat Kobea, vaadi nähtäväksi aitoustodistus”, opasti japanilainen liha-asiantuntija Nozumo Dojo Jyväskylässä.

Kalliilla ja kuuluisilla brändeillä on matkijoita. Se pätee myös gastronomian tuotteisiin. Japanilainen Kobe-härkä kuuluu maailman arvostetuimpiin lihalaatuihin. Se on harvojen herkkua niukan saatavuutensa ja korkean hintansa takia.

Nozumo Dojo on Wagyu-asiantuntija, joka tekee yhteistyötä maailman huippuravintoloiden kanssa. Hän vieraili Figarossa luennoimassa japanilaisen laatulihan kriteereistä.

Nozumo Dojo on Wagyu-asiantuntija, joka tekee yhteistyötä maailman huippuravintoloiden kanssa. Hän vieraili Figarossa luennoimassa japanilaisen laatulihan kriteereistä.

Ravintola Figaro nostaa Jyväskylän lihansyöjien gourmet-kartalle ottamalla listalleen japanilaista Wagyu-huippunautaa, Kobea ja Satsumaa.

-Olemme kolmas ravintola Suomessa ja ainoa paikka Keski-Suomessa, jolle avautui mahdollisuus myydä Kobea, maailman arvostetuinta marmorilihaa. Tottakai tartuimme tilaisuuteen, sillä haluamme tarjota asiakkaille aina jotain spesiaalia, iloitsee ravintoloitsija Niko Saarukka.

Palkintohärkä voi maksaa Ferrarin verran

Figarossa tarjotaan vain aitoa Kobe- ja Satsuma-lihaa, jonka alkuperä on jäljitettävissä tuottajatilalle Japaniin saakka. Kuluttajaa saattaa hämätä se, että lihatiskeillä ja ravintoloissa voi olla myynnissä myös Kobeksi mainostettua lihaa, joka on kuitenkin kasvatettu Japanin ulkopuolella eikä se siten ole aitoa Wagyu-lihaa.

Wagyu on japania ja tarkoittaa japanilaista naudanlihaa. Puhdasrotuisen karjan kasvatus ja lihantuotanto on tarkoin säädeltyä ja valvottua.

Wagyu-asiantuntija Nozumo Dojo vieraili Figarossa kertomassa japanilaisen huippulihan ominaisuuksista aiemmin tällä viikolla. Hänellä oli gourmet-lihan ystäville selkeä viesti:

-Haluamme opastaa ihmisiä, että kuluttajalla on valta valita. Jos haluaa aitoa, ei kannata ostaa halvempia kopioita. Jos sinulle myydään kallista Kobe-härkää, voit vaatia rahoillesi vastinetta vaatimalla aitoustodistuksen nähtäväksi, linjaa Nozumo Dojo.

Hän edustamansa yritys ADiRECT vie laatulihaa Japanista maailman kuuluisimpien kokkien keittiöihin ja Michelin-tähti ravintoloihin. Tällä viikolla hän oli Jyväskylässä jakamassa Wagyu-tietoutta Figaron asiakastilaisuudessa.

Suomessa Kobe-härän kilohinta on noin 400 euroa. Nozumo Dojo myöntää, että huippubrändin maine lisää hintaa, mutta sama trendi näkyy muissakin maailman luksustuotteissa.

-Japanilainen palkintohärkä voi maksaa jopa 250 000 USD eli Ferrarin verran. Hinnat ovat hulluja, mutta se kertoo huippuraaka-aineen arvostuksesta, toteasi Dojo.

Turpamerkattua luksuslihaa kohtuuhinnalla lautasille

Wagyu on onnellisen naudan lihaa. Mahdollisimman stressittömään elämään kuuluu hyvää paikallista ravintoa, hellää hoivaa ja musiikkia. Jokaiselle yksilölle on jopa valittu seuralaiseksi sopiva nautakaveri.

Kaikki tämä maistuu lihan laadussa lautasella asti. Sen voi itse kukin testata huhtikuun 23. päivästä lähtien Figarossa. Japan Meats Figaro -annoksen hinta on lisukkeineen 68 euroa.

-Valmistamme listalle annoksen, jossa japanilaiset Kobe- ja Satsuma-härkä kohtaavat kotimaisen marmoroidun naudanlihan. Asiakas voi näin nauttia huippulihoista kohtuuhinnalla, kertoo Niko Saarukka.

Annoksen tilaava asiakas saa mukaansa aitoustodistuksen, jossa on eläimen ID-numero, sukupuu ja turpamerkki, joka vastaa ihmisen sormenjälkeä.

-Tarjoamme Kobea ja Satsumaa niin kauan kuin sitä riittää. Kobea tuodaan Eurooppaan vain 24 härän verran kuukaudessa, joten saatavuus on niukkaa. Se tekee maistelukokemuksesta entistä arvokkaamman, sanoo Saarukka.

Wagyu-laatulihalla on maailman korkeimmat laatustandardit. Sekä koostumukselle että ulkonäölle on tarkkaan laaditut arvosteluasteikot

Wagyu-laatulihalla on maailman korkeimmat laatustandardit. Sekä koostumukselle että ulkonäölle on tarkkaan laaditut arvosteluasteikot

20.4.2015. Jyväskylä. Figaro.

Figaron keittiötiimi 20.4.2015.

20.4.2015. Jyväskylä. Figaro.

Ravintoloitsija Saarukka painaa hymyssä suin 20.4.2015.

20.4.2015. Jyväskylä. Figaro.

Eric Perrin ja Jani Tuppurainen arvostavat hyvää ruokaa 20.4.2015.

20.4.2015. Jyväskylä. Figaro.

Kobehärkää sashimi 20.4.2015.