GAIJININ TUNTEIKAS PALUU FIGAROON

Julkaistu 28.9.2015

NikoTomi2

Ilon kautta – Niko Saarukka ja Tomi Björk

– Hieno olla takaisin Jyväskylässä. Viime keväinen Gaijin-ilta Figarossa toimi todella hyvin  ja jätti myös meihin hyvän fiiliksen. Figarossa on paljon samaa kuin Gaijinissa. Molemmat ovat yksityisiä ravintoloita, jotka tekevät tinkimättömästi omaa juttuaan ja suurella sydämellä. Siksi halusimme tulla uudelleen tarjoamaan jyväskyläläisille makumatkan Gaijinin ruokiin, kertoi Gaijinin perustaja ja koko kansan tuntema tähtikokki Tomi Björck lauantaina 19.9. järjestetyssä ’Figaro meets Gaijin part 2’ -ruokabakkanaalissa.

Figaron puolesta iltaa isännöinyt Niko Saarukka piti Gaijin paluuta Jyväskylään suurena kunnianosoituksena.

Nikoposeeraa3 nettiin

Tervetuloa viihtymään Figaroon, sanoo ravintoloitsija Niko Saarukka

– Näillä miehillä olisi ottajia maailmalla, mutta tänne he halusivat taas tulla. Tämä on tietenkin tärkeää meille Figarossa, mutta vielä tärkeämpää koko Jyväskylän ruokakulttuurin kehittymiselle entistä paremmaksi. Tässä päivässä on paljon tunteita, Saarukka iloitsi.

Figaron sommelieeri Pekka Mantela

sali4

Asiakkaita varten valmiina – Ere ja Sanni

Björckin luotsaama kuusihenkinen tiimi valmisti 11 ruokalajin lounaan ja illallisen loppuunmyydyille saleille. Suurin osa annoksista oli kehitetty tapahtumaa varten. Ruokien valmistelutyöt alkoivat jo kahta päivää aiemmin.

teamGaijin3

Team Gaijin

– Gaijin on moderni pohjoisaasialainen ravintola, mutta lähestymistapa aasialaiseen ruokaan on aivan meidän omamme ja ainutlaatuinen. Japanilainen dashimi-liemi, korealainen kimtchi ja kiinalaiset kuivamausteet ovat Gaijinin makumaailman perusta. Olemme äärimmäisen ylpeitä siitä, mitä olemme saaneet aikaan. Varmaan Gaijin lähtee joku päivä maailmalle, kuten toinen ravintolamme Farang on jo tehnyt, kertoi Björck.

Björck kertoi ennen illallistarjoilua pitkän ja polveilevan tarina siitä, miten kahden kokin baarikeskustelusta poikinut riehakas ajatus muuttui lopulta viiden ravintolan, 120 työntekijän ja 20 miljoonan euron liikevaihdon yritysryppääksi.

– Aloitimme ilman ulkopuolista apua. Vanhempien kämpätkin oli pantu pankkilainan vakuudeksi. Pistimme kaiken likoon, mutta uskoimme ajatukseemme sataprosenttisesti. Se on kantanut meitä aina eteenpäin. Menestys tulee aina aikanaan, kun jaksaa tehdä töitä unelmiensa eteen, sanoi Björck.

Tomivalmistelee2 Tominesitelma