Vuoden 2015 viiniravintola löytyy Jyväskylästä

Julkaistu 21.10.2015

Jyväskyläläinen Figaro Winebistro on Vuoden viiniravintola 2015. Viini-lehden lukijaäänestykseen osallistui 6 441 viininystävää, mikä on kaikkien aikojen ennätys.

Vuoden viiniravintolan valinnan kriteereitä ovat huolella toteutettu viinilista, ammattitaitoinen palvelu, hyvä tunnelma ja osaaminen myös keittiön puolella. Äänestyksen helpottamiseksi Viini-lehden toimitus oli koonnut noin 50 viiniravintolan ehdokaslistan, mutta äänestää sai myös listan ulkopuolista ravintolaa. Vilunkipelin välttämiseksi äänestys oli teknisesti rajoitettu yhteen ääneen per osallistuja.

Äänestys järjestettiin nyt viidettä kertaa. Figaro Winebistro on kilpailun kestomenestyjä. Se palkittiin Vuoden viiniravintolana myös 2012 ja 2014. Ravintolalla on siis selkeästi kyky aktivoida yleisöään.

Perinteinen kysymys voittajalle: miltä nyt tuntuu?

Yllätti tosi paljon, että tripla nyt saatiin. Mutta on ollut haaveissa kyllä”, hämmentynyt ravintoloitsija Niko Saarukka kertoo puhelimessa. Hän pyörittää Figaroa yhdessä vaimonsa Johanna Herlevi-Saarukan kanssa.

Kysyttäessä millainen on hyvä viiniravintola voittajan itsensä mielestä, Niko Saarukka nostaa esiin uudistumishalun ja ajan hermolla olemisen, mikä on näkynyt Figarossa vierailevien ravintoloiden pop-up-iltoina.

Eikä hyvän viiniravintolan pidä olla liian vakava. Kun Figarossa suunniteltiin äskettäin Bistron pikkujoulumainosta, Saarukka ehdotti, että kuvassa olevalle porolle tyrkätään viinilasi kouraan – tai siis sorkkaan.

Hauskaa saa olla. Mutta totta kai itse tuotteen pitää myös puhua puolestaan. Hyvä palvelu on olennaista, samoin kuin se, että ruoka ja viini tukevat toisiaan. Lisäksi meidän tulee myös tarjota kiinnostavia tastingeja viiniharrastajille”, Niko Saarukka sanoo.

Näin juuri! Viini-lehti onnittelee voittajaa ja muita äänestyksessä menestyneitä viiniravintoloita.

Vuoden viiniravintolat 2015, top 5
1. Figaro Winebistro, Jyväskylä
2. Viinille, Turku
3. Tintå, Turku
4. Muru, Helsinki
5. Viinibaari VOX, Oulu

Vuoden viiniravintolat 2011–2015
2011: Ravintola Viinille, Turku.
2012: Figaro Winebistro, Jyväskylä
2013: Tintå, Turku
2014: Figaro Winebistro, Jyväskylä
2015: Figaro Winebistro, Jyväskylä

Mikko Numminen, Viinilehti