Figaron viinilista on kaupungin paras

Julkaistu 20.11.2017

Jyväskylän Viiniklubi valitsee vuosittain kaupungin parhaan viinilistan. Valintakriteerinä oli tänä vuonna toimiva ja laadukas kokonaisuus. Kolmihenkinen raati tarkasteli 40 ruokaravintolan viinilistojen monipuolisuutta ja tasoa, laseittain myytävien viinien määrää, viinien hinta-laatu -suhdetta sekä viinilistan ja ruokalistan yhteensopivuutta.

Kaupungin parhaasta viinilistasta kilpailivat tänä vuonna Figaro, Harmooni, Pöllöwaari, Stefan´s Steak House ja Vesilinna. Viiden finalistiravintolan osalta arvioitiin maistelukierroksella myös tarjoilijoiden viinituntemusta. Vertailu viinilistoihin ja maistelukierros juuri ennen isänpäivää toikin eroja ravintoloiden välille.

Arviointiraati toteaa, että yleisesti ottaen kaupungin viinitarjonta on monipuolista, ja laseittain myytävien viinien määrä on ilahduttavan laaja. Tilanne on kuitenkin sellainen, että suurten kaupparyhmien ketjujen ravintolat jäävät finalistiravintoloiden ulkopuolelle. Yksityisten yrittäjien ravintoloiden viinitarjonta on persoonallisempaa ja erilaiset asiakasryhmät huomioivaa. Kaikissa finalistiravintoloissa on panostettu myös jälkiruokaviineihin. Oli hienoa huomata, että Pöllöwaarin viinilistassa tuotiin esille viinilistan tarina. Viinilistan tarina helpottaa asiakasta laajan listan haltuunotossa, ja antaa ”kasvot” listan valinnoille.

Kilpailu kaupungin parhaasta viinilistasta käytiin lopulta Pöllöwaarin ja Figaron kesken. Valitsimme Figaron viinilistan vuoden 2017 parhaimmaksi viinilistaksi Jyväskylässä. Valintakriteereinä ovat Figaron listan monipuolisuus ja laajuus sekä erilaisten viiniharrastajien huomioiminen. Figaron listalla on lähes 150 viiniä, mikä on kaksin- tai kolminkertaisesti verrattuna muihin. Lisäksi Figaron listalta löytyy erikoisuuksia ja kausituotteita. Laseittain myytävien viinien määrä on runsas, ja henkilökunta hallitsee erinomaisesti viinilistan.